שאלו אותנו

כתבו לנו שאלות

כאן ניתן לשאול שאלות, והמומחים שלנו
יענו תוך כמה ימים. ניתן לראות שאלות שנשאלו
בעבר ותשובות עליהן, כאן: שאלות ותשובות.





מחקר לאורך 20 שנה מצא קשר בין יכולות חברתיות בגיל הגן לבין הצלחה בחיים הבוגרים

במסגרת מחקר שנערך לאחרונה, מדענים מדדו יכולות חברתיות של 800 ילדי גן בשנת 1991 וכעבור 19 שנה חזרו לבדוק מה עלה בגורלם. הם מצאו קשר מפתיע בחזקו בין יכולות חברתיות בגיל הגן להצלחה בחיים כבוגרים.
המדידה המקורית נעשתה בידי גננות אשר נדרשו לדרג את מידת ההבנה של הילדים בגן לרגשות האחר, בסולם של "בכלל לא"/"מעט"/"בינונית"/"טובה"/"טובה מאוד". לאחר 19 שנה חזרו החוקרים לילדים שהתבגרו, יצרו מדדים להצלחה בחיים המשקללים את הישגיהם של הבוגרים בחינוך, תעסוקה, עבריינות, התמכרויות ובריאות נפשית, בחנו בעזרתם את מידת הצלחתם בחיים של הילדים שהתבגרו, ולבסוף השוו לדירוג הגננות מן העבר.
החוקרים מצאו מתאם מפתיע בגבהו בין היכולות החברתיות בילדות לבין ההצלחה בחיים: עפ"י המחקר, לילד שהשיג ציון חברתי גבוה יותר בנקודה אחת יש סבירות של 54% יותר לסיים תיכון, 46% יותר לעבוד בעבודה קבועה בגיל 25, ופי שתיים יותר לסיים קולג'.
ידוע כי ציונים טובים מנבאים הצלחה כלכלית בחיים, אך לפי ממצאי החוקרים הציונים הגבוהים מושגים לא רק בשל אינטליגנציה גבוהה של הילד אלא גם בעזרת קישורים חברתיים-רגשיים, כגון שיתוף ושיתוף פעולה, כלומר שילוב תכונות זה מפתח יכולות למידה גבוהות. כמובן שישנם ילדים מבריקים שקל להם יותר להצליח ללא היכולות החברתיות, אך מהמחקר נובע שרובנו זקוקים גם ליכולות חברתיות בנוסף על האינטליגנציה כדי להצליח בלימודים.
כיוון שמקובל לחשוב שהתנהגויות חברתיות הן נרכשות, משמעות המחקר היא כי עלינו ההורים והמחנכים לשלב לימוד מיומנויות חברתיות החל מגיל צעיר בנוסף ללימוד החומר עצמו כדי להעניק לילדינו ותלמידינו סיכוי גבוה יותר להצלחה.

למחקר: http://ajph.aphapublications.org/doi/abs/10.2105/AJPH.2015.302630